tisdag, juli 31, 2007

Sen

Tar en dag ledigt från jobbet. Det går långsamt nu med skriveriet, jag finner ingen ro. Det är oroligt, på det stora hela. Jag vet jag vet, igen. Men jag tog en dag off idag och gjorde en resa genom stan med min baby, som vi gjorde första gången för ett år sen. Han sa han inte mindes vad jag hade på mig. Han mindes småfåglarna vid Strömparterren. Jag minns bänken utanför operan, värmen, hur jag försökte vänta på honom i skuggan från en lyktstolpe (ljuva självuppfattning) för att det var så varmt. Jag minns hur svetten rann nerför ryggraden och hur kaffet och spänningen och lugnet och Hoppet rann vid sidan av den. Det var ett år sen och vet ni? Jag ska bli sambo. Igen.

söndag, juli 29, 2007

stark

jag har sagt det förut och säger det igen, douglas unger är så fin och här sitter jag medan det lättar och lyssnar på run away with the sun. jag svär, jag vill göra mycket mer. jag vill inte vara begränsad och vingklippt och försoven. lyssna till mina egna böner, sluta leva med hjärtat på tvären och andan i halsen. det måste komma en tid då man släpper taget och blir vuxen inuti. vad är det med folk och vuxenrädslan, det enda jag vill är att vara vuxen. det borde vara min tur att ta hand om någon nu istället för att bli omhändertagen. mina vänner jag vill bara ta hand om er. lita på mig, jag är stark.

lördag, juli 28, 2007

Själv

Om jag kan gråta för dem borde jag kunna göra något för dem. Tårar, vad hjälper de. Det är salt och vatten och ytspänning som inte ens rullar nerför kinden. Gång på gång på gång rinner de i rännilar och droppar från hakan, utan att någonsin ha gjort någon lättare. Ändå sa hon, jag är glad att du gråter. De värsta är de som kommer hit utan att göra det. Så om jag kan gråta för dem borde jag kunna göra något för dem. Jag borde kunna göra något för mig själv.

fredag, juli 27, 2007

Doh

Hi everybody.

(Hi Dr Nick.)



Idag har jag alltså passat en tfn-tid, ätit äpple, ritat en bild:




, strukit en tunika, pratat med E och med katten samt druckit sex espresso. Jag bör inte jobba hemifrån. För att fortsätta på temat ska jag gå på Simpsonspremiären ikväll med det glada y-gänget plus bihang, bara jag som är gräsänka.

Oh just, LÄS ALLT AV HARUKI MURAKAMI. Jag säger bara det, jag är inspirerad igen.

Doh.

*Gulle*

Mental monolog, fredag 13.32-13.34

-Borde inte jag göra nåt kvalitativt nu?
-Kan jag bara få äta upp det här äpplet ifred.
-Jag är så sjukt trött på äpplen, varför ska jag äta det?
-För att jag inte vill ha en kaka.
-Det vill jag ju, men ät då och jobba sen.
-Jaja, fan vad jag håller på.
-Det sköter inte sig själv att få det klart vet jag.
-Jag vet det.
-Jag vet att jag vet det det är bara det att jag verkar så...förslappad.
-Jag är sjukt trött på äpplen.
-Men om jag bara skulle dricka öl och lyssna på hiphop resten av livet skulle jag inte heller bli nöjd!
-Nej.
-Men vad vill jag då?
-Pöleaze, inte den diskussionen nu fö fan. Jag vill bara trycka i mig det här jävla äpplet och fortsätta jobba, ok?
-Jag är en sorglig jävel.
-Meh. Så säger jag alltid. Jag blir ledsen när jag säger så.
-Det är inte mitt fel att jag säger som det är.
-Men jag är ganska fin idag, eller hur? Kom igen, visst tycker jag? Va va va? *Gulle rå*
-...ja, jo, okejrå. Jag är ganska fin idag. *Gulle*

torsdag, juli 26, 2007

Dig

Jag drömmer en motorväg till dig.

Tjuren

Idag bejakar jag tanten i mig -använder underklänning! Vem äger egentligen en underklänning. Vet inte varför jag berättar det. För att vara tokrolig och visa jag har självdistans. Hur som helst hänger den ner lite under tunikan, som är beigerosa och väldigt väldigt fin, så jag ser NATIONALROMANTISK ut. Nu saknas bara ängen och blommorna och tjuren.

onsdag, juli 25, 2007

Nämnvärt

Kortare jovars men inte alls den nationalromantiska sommarängslooken jag liksom var på jakt efter. Jag ville se flikig och lätthårt ut, inte som en planta ja, ni förstår? Det har hänt förut jag sett ut som en yukkapalm efter frisörbesök. Han gjorde sitt jobb bra för jag ser ut precis som jag beskrev han skulle klippa't och det är ju inte hans fel mitt hår egentligen är tagel gone halvt om halvt alfahelix, den andra halvan svinto. Typ. Det är faktiskt inte hans fel att jag alltid tror jag ska kunna se nationalromantisk ut. Klipp mig blond liksom. Rant rant, men linjen, den allra viktigaste, linjen av alla linjer, the mother of all lines, den riktiga livslinjen -den som går från hakan längs käkbenet och bakåt uppåt- den är förbiklippt. Detta ger mig otvivelaktigt ett utseende snarlikt både Victoria Beckhams och en plantas. Först kunde jag inte se hur jag såg ut alls för karln hade i två flaskor turtle wax, som jag, mind you, efter två schamponeringar ännu inte har fått ur helt.

Ser ut att bli en bra dag, med andra ord. Tur att jag är gedigen och jordnära och RUSTIK och inte låter utseende bekomma mig nämnvärt.

tisdag, juli 24, 2007

Bilder

Lyssnar på The Tough Alliance och letar bilder på decodersystem på nätet. Har ingen aning om hur det funkar med upphovsrättsskyddat material and such, får man sno bäst man behagar bara man berättar varifrån eller? Behöver stoppa in en hel del bildmaterial och jag tänker det tar alldeles för lång tid rita allt själv. Så jag funderar på det då, och på tårtorna jag brukade få i Hamburgsund, de som kom från bageriet i backen som är nedlagt nu. Det hade funnits där i minst femhundra år. Min morfar hade en pågående vendetta med bagaren därför att min morbror, alltså morfars son, och bagarens son hade krockat med varandra någonstans nedanför svängen där vid bageriet. De gjorde världens godaste sirapslimpor. Vi åt skivorna med bara smör på verandan till vita huset uppe på berget, såg ut över båtarna som gick in i sundet och matade trutarna med resten. Varför denna barndomsnostalgiska minnesvåg? Hur som helst, vi satt där uppe och mormor stod i köket och stekte makrill och slänge mörk oxbuljong på morfar som satt i blå rummet, jämt, och kollade på sport. Alltid sport, vilken det än var. Caipi the tax, döpt efter drinken I might ad, låg i fåtöljen jämte och förde resultat. Det verkar ont om passande bilder.

måndag, juli 23, 2007

Pang

Du kan sluta läsa här, det blir ändå inte sanningen av detta.

När jag sträcker ut överkroppen, knyter händerna i varandra över huvudet och sträcker ut dem, bakåt, tänjer tills jag nästan går av, smäller det i bröstbenet. Pang. En knut som borde förgöras gör sig hörd. Pang pang, den ger med sig lite till men aldrig helt. Jag kommer ständigt tillbaks till samma känsla, den av att vara en gammal vissen växt, otillräckligt uppstagad av redan brutna blompinnar. De omkring mig har alla sina problem. Vi har för länge sen gått av på mitten.

Det går inte att komma ifrån, jag är en sliten krukväxt som sjunger på sista versen. Det finns bara en vers att sjunga på, nämligen, och det är det som gör det så outhärdligt ensamt. Jag är ensam här, i mig, jag som enhet, som individuell person, kan aldrig känna total gemenskap med någon annan och skulle inte vilja det heller, om jag fick chansen. Det faller på sin egen orimlighet. Förstår du? I sekunden någon annan fanns i mig att känna skulle min egen person upphöra att existera och jag vore förvisso inte ensam men jag funnes heller inte längre. Inne på toaletten kan jag inte kräkas. Jag förmår inte få det ur mig. Inte maten -knuten. Den går helt enkelt inte att kräkas upp. Nu kommer jag bort ifrån sanningen, det var inte meningen. Jag står alltså inne på jobbtoaletten och sträcker mina armar över huvudet så att det smäller i bröstkorgen. Pang.

Istället för att lätta knyter ljudet ihop sig till en knut till, som av enda anledning av ljudet från sig själv kunde konstruera om sig, forma sig till en ny anledning att bygga nästa knut, ta den förstas plats. Det är så erbarmligt ensamt och intrigerande nog, kära du, är det insikten om att man lär sig att leva med allt, hur ont det än gör, som är den mest nedbrytande insikten. Pang. Jag lever mitt liv på jobbtoaletten, där jag håller andan för att hinna med att leva. Min pappa skäller på mig genom luften för att jag aldrig har några pengar kvar. GSM-nätet transporterar likgiltigt smek, kyssar, biograftider och skäll. Jag är kass. Pang. Sist, kass, ensam på toaletten. Det är inte synd om mig men det är ensamt. Det är så tomt att jag inte finner orden att beskriva tomheten med. Om där funnes ord funnes inte ensamheten. Dagen sitter i halsen på mig och kvällen tornar upp sig. Ville jag slåss, skrika, gorma eller skälla hade jag haft chansen men det är inte vad jag vill bli av med. Jag vill ta in något som kunde stanna kvar, inte rusa rakt igenom som tvål. Pang. Jag är för dålig för den här världen och den är för dålig för mig. Pang. Pang.

Händer

Ja har blitt fräken nu och låt mig se, Eff har alltså sagt nåt, fått gehör från punkt punkt punkt och tatt bort det. Mig tycka det vara intrigerande, ugh. På Skillinge kraxa trutarna och skarven, solen och åskan leka halvtimmesleken och lakanen voro vita som oskyldig snö. Ja e inte där längre men längtan. Jobbet som vanligt idag, kanske inte ändå när här är så tomt. Tre tappra, en kopp kaffe och en pall Mac minis, Sveavägens avlägsna surr. Avslutade semestern i Vetlanda gjorde ja, bland flickorna från Östrogenborgen och en katt som heter Pysen. Har firat ettårsdag minsann också. (Om vartannat nu.) Badat från de mesta klipporna man kunde hitta och haft nervsammanbrott. Just när ledigheten känns i benstommen är den som slut.

Men alltså ja e tillbaka i stan och det spritter i grenen. Benen. Nej fy fan, det kittlar i fotsulorna. Menar jag. Jag älskar det nybyggda huset på Skillinge men själv är jag är byggd för staden I tell ya. Det händer.

onsdag, juli 11, 2007

Snart

Far till Skåneland vänner, blir borta en vecka och en halv. Idag syns solen litegrann, kanske kanske? Kanske blir det en fräken till. Jag är så dålig på att ha semester. Kryper ur mitt eget skinn, river naglarna i nervväggen runt omkring kroppen. Jag undrar när min hjärna vilade sist. I mars 2002? Ska försöka sitta på en pall och läsa Pamuk och Gordimer och kanske skriva ett brev. Ett pappersbrev, för i Skillinge finns ingen www, ingen tv ingen dator ingen nothing. Där finns en vinkyl och en pall. Jag har blivit tvingad (vänligt tillfrågad?) att inte ta med mig datorn. Låter bli, heliga moder Maria detta blir min död. Nej, är onödigt pessimistisk nu, ska ju ha semester? Tror det är en synomym till ledighet. Som är behövd.

Pepp, bilen går, skivorna är laddade, bikinin för liten och landet väntar. Hörs snart.

/Gåspennan

måndag, juli 09, 2007

Hur mycket regn finns det? Jag satt i en lada i helgen, under ekbladskronor med ljusslingor och drack rött, sjöng sånger, träffade alla. Baggen i hagen utanför hette Sixten. O ville heta Sixten, grät när han var liten, hette ju O. Gått på dass tre och tre, sovit i tältsäng på knarrande vitmålade bräder vaknat i träsnideri och ljusblå gardinspets. Stod i mörkret i regnet på grusgången mellan ladan och huset. Det var ärligt. Sen regnade det, bilen var som en fiskaffär på vägen hem. Nu sitter jag i Stockholmsstan igen och idag skulle vi spelat lite tennis, men nej, alltså? Hur mycket regn kan det finnas? Reviderar, gör om, spelar alfapet istället (saknar E nåt så djävulskt), bakar ett bröd. Jag har på mig tre tröjor och sockor i sommarkylan.

fredag, juli 06, 2007

chris

"jag har aldrig sprungit nåt lopp i hela mitt liv men idag är det ändå känslan av att vara på upploppet. eventuellt upphällningen. imorgon börjar semestern och jag ska sova på nätterna och morgnarna och kvällarna tills jag är pigg igen. (ha, har man semester i fem månader?)

men alltså, sthlm är lugnt ändå, han härjar runt i skogarna på nån form av cykel och jag har börjat bygga sluthacket här på ett vis. just nu är det rad 92 i reorganizer::process() som gör mig aningen förbyllad. jag tror jag förstör mina objekt istället för att lägga dem i dequen, men jag fattar inte varför. k-h ba, jaomen sidär får du göre, blabla, du har ju ett ritejnat objekt blabla...

?

hur som helst.

ikväll är det grillrendevouz hos g's päron, jag ska grilla halumiost. jag förstår inte grejen med halumi så jag bryr mig inte hur det stavas. jag tror att det är en form av plast? till det ska jag äta en krispig sallad och dricka rosé. rosé är iofs jävligt sommaren tvåtusensex men jag är lite efter.

jag har långa, pärlemofärgade naglar. det händer en gång om året och det är nu! sörjer kanske lite också att man inte är på roskilde.

hoppas ni har det bra på kontinenten. många puss,
chris"

torsdag, juli 05, 2007

Fattar

Såna där SDP-klossar, säger jag till killen bakom disken i cykelaffären. Hon menar SPD-klossar säger F, min kollega. Försöker göra skämtet tyst i mitt huvud men inser det inte är kul eller ens begripligt. F fattar.

onsdag, juli 04, 2007

Kronor

Sålde just min lillebror för 120 kronor?

Editerat: (Och sa för mycket igen säkert, jävla skit.)

tisdag, juli 03, 2007

Vänt

Jag mobbar Cohen för att han ser rävar överallt. Jämt på fyllan, gin&juice. Det finns inga rävar säger jag till honom. Han säger jo-o. Och ler stort. Jag säger fyllo. Jag kunde få rapport från hans fönster i Leicester om att räven var där igen. Ibland flera gånger i veckan. Han sa det var sjukt mycket rävar i Leicester. Jag sa gå hem från puben, sluta umgås med ryssen. I fredags gick det för långt när han började yra om grävlingar. Han hade sett en grävling i löpspåret påstod han. En stor svart grävling med vit mule. Mitt på dagen, i solljuset mellan bladen. Kanske en duva? sa jag, vara försiktig nu när han är mentalt labil. Nej nej jag svär, säger han. Ler inte lika stort. Igår, när jag gick hem från tunnelbanan, sprang en räv över vägen. Sketen och skabbig; det var inte en katt. Paff stannar jag upp. En räv. JAG SÅG EN RÄV! textar jag Cohen. -Ljug inte... får jag svaret. Så har det då vänt.